Nejningens ædle kunst

En kvinde der nejer er for mig noget af det mest smukke – og erotiske – der findes.

Ikke på en “Jeg er for første gang på nytårskur hos dronningen og har lært, at det ene ben skal bag det andet og jeg så skal bøje i knæene” måde. Det gibber i mig hver gang, jeg ser den slags mishandling af konceptet at neje.

Det at kvinder nejer (og mænd bukker), lærte jeg som ganske ung purk, da jeg gik til dans. Der inklinerede man for sin partner, for at byde hende op til dansen. Manden (i det her tilfælde nok mest drengen), gik hen til den smukkeste pige i salen og bød hende op til dansen med et spørgsmål og et buk. Hvis jeg var så heldig, at hun accepterede, kvitterede hun med at neje, og derefter kunne jeg få lov til at danse med hende. Sommerfuglene i maven var enorme, piger var et fantastisk område, jeg heller ikke den gang forstod en skid af.

Reglerne var klare. De var afpudset, og alle spillede efter dem. At det så samtidig krævede at man, som en bumset og fjoget knægt, måtte tage sig en smule sammen, har nok ikke skadet mig, vil jeg mene.

“Neje”, “knejse” eller “knæle”… Det er som krebinetter eller karbonader; det samme – blot forskellige ord (med mindre man er i SM-verdenen. Der knæler man måske mere. Ved det ikke, gætter bare).

I disse politisk korrekte krænkelses-tider, er det næppe et synspunkt der er helt “comme il faut”. Det er jeg klar over, men den må jeg vælge at lade ligge lige her. Min socialistiske ligestillingsverdensanskuelse rækker desværre bare ikke så langt her. Det er simpelthen for smukt, når en kvinde på den facon udstiller sig selv, så dejligt som det næsten kan gøres.

Og nu kan jeg godt høre masserne med fakler og høtyve, der marcherer op med bannere og blodrøde paroler: Mandschauvinistiske undertrykkende stodder!

Til det har jeg kun én ting at sige: Så se det dog (for helvede).

En kvinde der nejer, udstiller sig på den allermest maleriske vis. Hendes nakke er let bøjet , så du kan se hendes smukke hals. Hun knæler let ned, og gør sig bevidst sårbar og skrøbelig. Hendes ryg buer smukt. Hun kigger ned, hilser, anerkender og afventer din anerkendelse.

Men det gør hende ikke til et underdanigt væsen, der bare kan udnyttes. Hvis du tror det, bør du læse op på manerer, pli, respekt og glæde.

Vær ikke i tvivl! Hun er fuldt ud klar over, at selvsamme knejsen giver hende magten. Hvis hun ikke er det, er det fordi hun ikke gør det ordentligt, eller ikke er bevidst eller belært om det.

Men hvis man er rigtig heldig, får man lov til at danse med hende.

ckh

ckh

Fyr der brænder for grafik. Adobes programrække er altid installeret. Det er office-pakken derimod som regel ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − one =