Lærde folk arbejder ikke sort, de deler bare

Når nu man får en fantastisk idé om, at vi kan hjælpe hinanden med den viden vi bærer rundt på hver især, bliver det i TV2 nyhederne markedsført som “dele-økonomi” og “brain-sharing”. En rigtig god idé der ligger lige til højrebenet, og uundgåeligt må være til alles fælles bedste. Det er både innovativt og et friskt pust lige dér.

Og eksemplet i nyhederne denne aften var da bestemt også til de 2 medvirkendes fælles bedste. En Retoriker og en Grafisk Designer. Retorikeren var gået død i en ringe og skidt fungerende hjemmeside der trængte til grafiske øjnes kærlighed, og den Grafiske Designer ville gerne have nogle fif til, hvordan man “sælger sig selv bedre i større forsamlinger”.

De to dygtige mennesker sætter sig så lige, via en hjemmeside kaldet “brain-sharing”, sammen og bruger 2 timer til at hjælpe hinanden. De deler hinandens “know-how”, så begge parter er lidt videre i deres arbejde. Begge får et resultat ud af det. Der kan bygges videre på det bevares, men alt i alt var det godt for begge parter. Noget der evt. kunne udvides fremover.

Og så til et tænkt eksempel….

Hvis nu en Elektriker der fumler med fugning og maling i sin nye udestue, lige slår hovedet sammen et par timer… Måske med en Maler der simpelthen er gået død i el-installationerne i hans nye udestue? De hjælper lige hinanden et par timer til fælles bedste. Hvad ville de fleste så kategorisere det som?

Kan du sige ordene “sort arbejde”?!

Det er jo fuldstændig ligegyldigt, om man modtager sorte penge eller en modydelse. Man unddrager sig stadig den del der skulle have været afregnet i skat, for det arbejde man har udført. Ville en Retoriker og en Grafisk Designer ikke normalt tage et honorar for de 2 to timers “brain-sharing”? Det er da den viden og know-how de normalt lever af. Ligesom i øvrigt maleren og elektrikeren lever af deres.

Jeg er klar over, at sort arbejde desværre er meget udbredt og, at det næsten altid er noget, de fleste danskere ser lidt igennem fingre med. Bare personerne ikke udnytter det aaaalt for meget. For så kan det altså godt blive lidt for provokerende, at de sådan snyder den fælles skattekasse, der jo ellers gerne skulle komme os alle til gode.

Eller har jeg bare misforstået, hvad der er sort arbejde?

ckh

ckh

Fyr der brænder for grafik. Adobes programrække er altid installeret. Det er office-pakken derimod som regel ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 − two =